• Снимка: БГНЕС

От „Да, България“ заявиха, че вчера са научили за разпространението на видеото, в което бизнесменът Сашо Дончев описва своя среща с главния прокурор Сотир Цацаров. Днес има вече и позиция на главния прокурор, което според лидера на „Да България” Христо Иванов потвърждава тази среща. „И двете версии са абсолютно скандални”, каза Иванов. Според него е интересна фигурата на посредника.

Независимо от това, коя версия е вярна, Христо Иванов твърди, че нито едната от тях не може да бъде проверена. „При сегашната уредба на прокуратурата няма начин която и да е от тия версии да бъде проверена”, заяви Иванов.

Той призова парламента моментално да създаде анкетна комисия. „Призоваваме всеки български прокурор, в чиято компетентност се намира този казус от СГП да се сезира. Призоваваме и ще се обърнем лично към всеки български политически лидер, ще се обърнем и към Европейската комисия”, заяви Иванов.

От „Да, България“ призовават още следствените действия на българските прокурори по тази тема да бъдат извършени съвместно с европейски прокурор, за да се гарантира тяхната обективност.

Реагирай на публикацията

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Абе Христо Иванов сега какво ще го играе след изборите? На всяка манджа мирудия? Май олигарсите, които го финансират продължават да си вярват, че с подобни изказвания и намеси в политическия и публичния живот на страната, този ще може да им донесе дивиденти. А и не е случайно, че Дончев именно от кръга на хората, които финансират Да, България.
Христо Иванов прави отчаяни опити да привлече внимание, като се меша по разни теми, защото му е споменато името!
Скандално е, че Иво Прокопиев седи зад партийката на Христо Иванов!
Проваленото министърче и протеже на Прокопиев обслужва интересите на кръга Капитал.

Избрано

Общество

Политика

Икономика

Закон и ред

Здраве

Култура

Образование

Свят

Спорт

Любопитно