Христо Иванов: И двете версии са абсолютно скандални

13:23, 20 апр 17 / Политика 25 269 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От „Да, България“ заявиха, че вчера са научили за разпространението на видеото, в което бизнесменът Сашо Дончев описва своя среща с главния прокурор Сотир Цацаров. Днес има вече и позиция на главния прокурор, което според лидера на „Да България” Христо Иванов потвърждава тази среща. „И двете версии са абсолютно скандални”, каза Иванов. Според него е интересна фигурата на посредника.

Независимо от това, коя версия е вярна, Христо Иванов твърди, че нито едната от тях не може да бъде проверена. „При сегашната уредба на прокуратурата няма начин която и да е от тия версии да бъде проверена”, заяви Иванов.

Той призова парламента моментално да създаде анкетна комисия. „Призоваваме всеки български прокурор, в чиято компетентност се намира този казус от СГП да се сезира. Призоваваме и ще се обърнем лично към всеки български политически лидер, ще се обърнем и към Европейската комисия”, заяви Иванов.

От „Да, България“ призовават още следствените действия на българските прокурори по тази тема да бъдат извършени съвместно с европейски прокурор, за да се гарантира тяхната обективност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама