• Снимка: БГНЕС

Една от най-харизматичните личности в световния бизнес, предприемачът и филантроп сър Ричард Брансън, пристига в България, за да изнесе лекция на 19 май от 19 ч. в зала 1 на НДК. За това съобщи днес на брифинг Момчил Кръстев, цитиран от БГНЕС. CEO на организатора на събитието Archventure Ltd.

Брансън е един от най-успешните британски предприемачи, основател е на конгломерата „Върджин груп”, в който влизат над 400 компании, включително звукозаписната „Върджин рекърдс”, телекомуникационната „Върджин мобайл” и авиокомпанията „Върджин Атлантик”. Над 60 хил. души в 50 страни работят за „Върджин”, а приходите им за 2012 г. са приблизително 24 млрд. долара.

Лекцията на Брансън, която ще продължи час и половина - два ще бъде във формат Q&A, т.е. модератор на сцената ще му задава въпроси, а той ще отговаря на тях. Темите ще бъдат в широк регистър-за успеха в предприемачеството, за ползата от образованието и необходимостта от иновациите, за характера на бизнеса и предизвикателствата на модерната икономика. На аудиторията също ще бъде дадена възможност да задава въпроси.

Организаторите са обявили конкурс за най-добра бизнес идея, като наградата ще бъде представяне на нейния автор лично на госта.

Агенцията за чуждестранни инвестиции у нас също се присъединява към инициативата за посрещане на Брансън. Нейният изпълнителен директор Стамен Янев заяви, че на госта ще бъдат представени печеливши проекти, в които той може да реши да инвестира, което, ако се осъществи, несъмнено ще повдигне имиджа на България по света. За Янев работещата формула в бизнеса е лидерство, което е равно на иновации плюс инвестиции.

Брансън е не само успешен предприемач, но и човек, известен с приключенски дух. Той се прославя също и с опита си за най-бързото прекосяване на Атлантика. Основава и компанията за космически пътешествия – „Върджин галактик”, която според него е началото на нов вид туристически пътувания извън нашата планета.

66-годишният бизнесмен идва за първи път в България, изключително земен и общителен е с хората. Пример за това е, че е един от най-активните британци в социалните мрежи.

Чисто случайност е, че в дните на неговото посещение ще излезе от печат поредната книга на Брансън „Методът Virgin” на издателство AMG Publishing.

Реагирай на публикацията

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Общество

Политика

Икономика

Закон и ред

Здраве

Култура

Образование

Свят

Спорт

Любопитно