Ще подкрепяме предложения, които са близки до нашата програма

08:59, 20 апр 17 / Политика 25 228 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Зам.-председателят на Народното събрание и депутат от ДПС Нигяр Джафер, категорично заяви, че ДПС няма да подкрепя правителство, в което участват крайни националисти. Те ще подкрепят единствено предложения, които са близки до тяхната програма. Това предаде БГНЕС.

"ДПС се позиционира на принципна основа, на принципно място. Защото защитаваме позиции, които защитаваме винаги, независимо дали сме в управлението или в опозицията. За на основната насока и цел е защита на евроатлантизма и това, че България е част от ЕС и НАТО", каза Джафер по БНТ

ДПС ще отстояват своите позиции за борба с бедността и демографските проблеми.

"Нека не забравяме, че едно депутатско място ни дели от третата политическа сила. Формално сме на четвърта позиция. ДПС плати политическа цена за отстояване на едни позиции, въпреки огромния натиск и агресия приложени в тази кампания. Ние имаме принципи, които отстояваме от 27 години и ще продължаваме да го правим. Този път поставихме нови акценти - борба с бедността и демографските проблеми. Вярно е, че много партии разписаха подобни мерки, но при нас конкретно ние казахме, че ще отстояваме това инвеститорите в България да се чувстват комфортно. Ще защитаваме дребния и среден бизнес, и то местен бизнес, по места , по райони, за да може да се създават работни места. Държавата не може да разкрива работни места, някои трябва да се разделят с тези илюзии и разбирания от преди много години. Сериозна реформа в здравеопазването и достъп до качествено образование на всички", заяви Джафер.

Тя категорично заяви, че няма да подкрепят правителството, но ще подкрепят предложения, които са близки до програмата им.

"Ние ще подкрепяме за предложения, които са близки до нашата програма. Няма да подкрепим правителството, защото това ще бъде правителство, не на ценностна основа, а аритметично мнозинство, което прави някакъв сбор от хора. Казали сме, че няма да приемем в него да участват крайни националисти. Днес, когато Европа се обяви категорично против националистическите и популистки формации, в България, при това при предстоящо председателство на ЕС, отиваме към правителство, което е подкрепено от националистически формации. Това противоречи на нашите разбирания", добави Джафер. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама