Ювентус не даде шансове на Барса за ново футболно чудо

23:44, 19 апр 17 / Спорт 25 229 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Барселона не успя да сътвори нова футболна сензация и напусна Шампионската лига след нулево равенство с Ювентус на „Камп Ноу“ в реванша от ¼ финалите Опитните италианци се отбраняваха изключително грамотно и въпреки че дадоха някои шансове на каталунците, успяха да опазят вратата си суха.

Ювентус продължава напред с резултат 3:0 след класическата победа в първия мач в Торино.

В 12-ата минута Неймар отправи хитър пас към Луис Суарес в наказателното поле на гостите, но уругваецът не се ориентира добре в ситуацията и не успя да овладее топката. Минута по-късно нападателят на Юве Гонсало Игуаин бе изведен на добра позиция, но стреля над гредата. Това и първият удар към една от двете врати в срещата. В 17-ата минута Меси центрира добре към Жорди Алба, но левият бек за малко се размина с топката и не успя да я засече. Две минути по-късно Меси нахлу в наказателното поле на Юве и стреля опасно с левия крак, но встрани от вратата. В 21-ата минута Неймар получи пас от Алба и стреля от въздуха, но и този път топката не намери целта. В 31-ата минута Меси затрудни Буфон, който отрази с мъка изстрела му, а при добавката аржентинецът не уцели вратата. Малко преди почивката Неймар получи жълт картон, заради който ще пропусне следващия мач на тима си в Европа. Така през първото полувреме гол не падна и Ювентус запази преднината си от три чисти гола. Статистиката показа, че топката е била във владение на домакините в 62% от игровото време.

Каталунците започнаха много агресивно второто полувреме, но можеха да получат гол в 49-ата минута, когато Куадрадо стреля, но топката мина в опасна близост до страничната греда. Малко след това след двойно подаване между Неймар и Меси последният пропусна да порази вратата на Буфон, стреляйки над гредата. Още две минути по-късно отново Куадрадо отправи удар към противниковата врата, но Тер Щеген изби в корнер. Положенията в тези минути се редуваха пред двете врати и в 53-ата минута Меси пропусна добра възможност за своя отбор. В 58-ата минута Пако Алкасер се появи на терена на мястото на Ракитич. В 66-ата минута Меси пропиля идеална възможност да открие резултата – след ъглов удар и неразчетено излизане на Буфон вратата на италианците остана празна, но аржентинецът и този път не успя да я уцели. Четири минути по-късно същото стори и Сержи Роберто и двете нули останаха на таблото, като ситуацията се запази така до края.

В другия днешен ¼ финал Монако се наложи над Борусия Дортмунд с 3:1 в Княжеството и спечели противопоставянето с немците с общ резултат 6:3. Тийнейджърът Килиан Мбапе даде преднина на Монако още в третата минута, а Радамел Фалкао удвои преднината в 17-ата.

Три минути след почивката Марко Ройс върна един гол, но в 81-ата Валер Жермен сложи край на спора с трети гол за Монако в срещата. Така вече са известни всички полуфиналисти в турнира, а това са отборите на Атлетико Мадрид, Реал Мадрид, Монако и Ювентус.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама