Един полицай е убит вчера в Египет при нападение срещу КПП близо до манастира "Света Екатерина"

22:37, 19 апр 17 / Свят 25 226 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Един полицай е бил убит вчера в Египет при нападение срещу контролно-пропускателен пункт, близо до манастира Света Екатерина на Синайския полуостров, съобщи министерството на вътрешните работи на страната. Предполагаем нападател е бил убит от силите за сигурност. При атаката има и трима ранени полицаи. Отговорност за нападението пое ислямистката групировка „Ислямска държава“, съобщава АФП.

По-рано от различни египетски медии излязоха противоречиви информации за инцидента. Не е бил атакуван манастирът „Св.Екатерина” на Синайския полуостров в Египет, няколкото изстрела са били от страна на полицията и по погрешка. Има обаче пострадали.

Това съобщил за вестник "Ал Масри ал Яум" началникът на управлението по сигурността на египетската провинция Южен Синай генерал Ахмед Таил. ТАСС цитира сайта на медията, в който се казва, че един от полицаите случайно е натиснал спусъка и е произвел няколко изстрела. "Не е имало никакво нападение на манастира", отбелязва генералът. Според други медии върху полицейски пункт край манастира е извършено нападение, при което са загинали двама полицаи, не по-малко от четирима са ранени.

По-рано „Скай нюз - Арабия” съобщи, че е атакувана църквата на манастира и има убити и ранени. По данни на изданието „Ал Уатан”, въоръженото нападение е извършено срещу полицейски патрул в непосредствена близост до християнската обител. Вестникът съобщи за един убит и четирима ранени полицаи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама