Русия се надява, че САЩ няма да нанесат удар по КНДР

22:24, 19 апр 17 / Свят 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Русия се надява, че САЩ няма да нанесат удар по КНДР, заяви зам. министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков в интервю за вестник „Комерсант“. Това съобщиха от АФП.

Русия се надява също и че САЩ ще премахнат законодателните ограничения за сътрудничество във военната сфера, тъй като има нужда от това, каза Рябков. По принцип има нужда нашите военни да засилят диалога, но това е възпрепятствано, за съжаление, от ограничение на сътрудничеството, включително и законодателно, от предишната администрация на САЩ. Надяваме се, че това ограничение ще бъде вдигнато“, добави той.

Русия е готова да обсъжда с администрацията на президента Тръмп темата за политическото хакерство. „Американците извадиха темата за политическото хакерство. За нас тя също не е табу. Ние сме готови да обсъждаме с американците целия спектър от въпроси, свързани с нея, каза Рябков. Той обаче посочи, че от руска страна е имало предложение за такъв диалог, но не е бил получен отговор от страна на САЩ. „Сега ние възобновихме това предложение и се надяваме откликът да бъде по-положителен“.

Освен това Русия потвърждава готовността си за среща на високо равнище със САЩ и счита, че във Вашингтон също така имат намерение да следват това направление, каза зам. министърът на външните работи на Русия. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама