"Фокс нюз": Два руски бомбардировача са летели край бреговете на Аляска

21:49, 19 апр 17 / Свят 25 199 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Два стратегически бомбардировача на руските военно-космически сили на Русия отново са извършили полет над крайбрежието на американския щат Аляска. Както съобщи „Фокс нюз“ позовавайки се на неназовани представители от САЩ, този път американските ВВС не са вдигнали във въздуха своите изтребители. Tова съобщиха от ТАСС.

По техни сведения, вчера американците са вдигнали във въздуха самолет на радиолокационното разузнаване E-3 AWACS. На екипажа е била дадена задача да се убеди, че заедно с Ту-95 не лети прикрит друг самолет с по-малки размери.

Практически идентична ситуация имаше на 17 април, когато за откриване и идентифициране на руски ракетоносци бяха вдигнати два изтребителя пето поколение F-22 и самолет на радиолокационното разузнаване E-3 AWACS на американските ВВС. Изтребителите са съпровождали руските бомбардировачи в продължение на 12 минути, след което руските Ту-95 са обърнали курса в обратна посока. Както уточниха от министерството на отбраната на Русия американските F-22 в продължение на почти половин час са съпровождали руските Ту-95МС над неутрални води в района на Аляска.

Според официалната руска информация двата Ту-95МС са изпълнявали планов патрулен полет над неутрални води над акваторията на Тихия океан. Руското военно ведомство припомня, че редовно се изпълняват полети над неутрални води в Арктика, Атлантическия и Тихия океан и Черно море. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама