Разбиха сръбска група за трафик на мигранти от България, взимала 250 евро на човек

17:31, 19 апр 17 / Политика 25 293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Сърбия задържаха организирана престъпна група, която се занимавала с трафик на хора от България на територията на страната, предаде БГНЕС.

Вътрешният министър Небойша Стефанович съобщи, че Службата за борба срещу организираната престъпност е арестувала лицата, които срещу 250 евро на човек, са прехвърляли от България в Сърбия до Белград нелегални мигранти. От сръбската столица мигрантите са били прехвърляни на територията на Европейския съюз.

До момента със сигурност се знае, че тази престъпна група е прехвърлила от българската граница над 200 нелегални мигранти. Трафикантите на хора са имали организирани скривалища и транспорт в Сърбия. Групата е имала и един сътрудник от Афганистан живеещ в Белград.

Стефанович уточни, че силите на реда са арестували 8 души, но още двама от престъпната група, все още са на свобода и се издирват.

Репортерът на БГНЕС припомня, че от средата на миналата година по сръбско-българската граница патрулират военно-полицейски екипи с цел предотвратяване на нелегалната миграция. До момента са задържани над 130 трафиканти на хора. Почти всичките са сръбски граждани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама