Симеонов: България има нужда от добре работещ парламент

11:11, 19 апр 17 / Политика 25 228 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В програмната стратегия от 2017 г., подписана от ГЕРБ и Обединени патриоти, залегнаха основни идеи от програмата ни на НФСБ, ВМРО и Атака. На първо място най-важният приоритет е възраждане на икономиката, засилен следприватизационен контрол. Това заяви Вaлери Симеонов, съпредседател на ПГ „Обединени патриоти”. Това съобщи БГНЕС.

Като други важни приоритети, Симеонов открои антимонополното и антикартелното законодателство. „Ще продължим реформите в енергетиката - с удължаване живота на 5 и 6 блок на АЕЦ „Козлодуй”, с контрол върху разходите на държавните и енергийни предприятия. Нова социална политика - увеличаване на минималната пенсия от 1 юли на 180 лв. и от 1 октомври на 200 лева. Индексиране на останалите пенсии. Устойчиво нарастване на доходите е постоянна цел на ОП”, каза Симеонов.

Той добави, че други важни приоритети за ОП са недопускане на бежанци и мигранти на територията на страната, полицейско присъствие във всяко населено място. В сферата на образованието, Симеонов посочи промяна в системата на делегираните бюджети, подкрепа на българските училища в чужбина, повече спорт и патриотизъм в учебните програми.

В сферата на здравеопазването - въвеждане на профилактични прегледи за всички български граждани. В земеделието – финансова подкрепа с фокус малките и средни предприятия, по-нататъшно изпълнение на програмата за енергийна ефективност.

Във външната политика България да се ръководи от прагматично следване на националния интерес и недопускане на намеса във вътрешния процес на страната. Ние сме за присъединяването на България към Шенген. Подкрепяме необходимостта от по-радикална реформа на Дъблинския регламент. Обединени патриоти ще работят за отстраняването от властта на антибългарската партия ДПС и другите нейни клонинги, заяви още Симеонов.

Българския народ каза своята дума на изборите. Той ни възложи тази отговорност и роля в НС. Обстановката в страната и в страните около нас става все по-напрегната.

Съседна Турция все по-арогантно се опитва да се намесва в нашите вътрешни работи. България има нужда от добре работещ парламент с ясно мнозинство. Правителството трябва да води вътрешна и външна политика в интерес на народа и държавата. Българското правителство и парламент трябва да влияят върху създаването на обща европейска политика, особено в областта на сигурността, европейските граници, миграцията и отбраната, каза още Симеонов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама