Скопие: Билд лъже, поиска среща с президента, но не я получи

08:45, 19 апр 17 / Политика 25 270 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Македонското издание "Дневник" днес публикува писмо на бившия премиер на Швеция Карл Билд до президента Георге Иванов, в което той иска среща с македонския държавен глава. Писмото е изпратено на 5-ти април от името на "Европейския съвет за външни работи". Това съобщи БГНЕС.

Билд от вчера е на посещение в Скопие и след разговорите с политическите лидери заяви, че "не е искал среща с президента". От кабинета на Иванов потвърдиха информацията за писмото и подчертаха, че "позициите на Иванов относно политическата криза са много ясни и остават променени".

Преди пристигането си в Скопие Билд написа в „Туитър“, че все още не се вижда края на кризата в Македония. „Струва ми се, че разликата в позициите става все по-дълбока. Ситуацията е тежка“, заяви бившият министър-председател, който е и някогашен пратеник на ЕС за Балканите. Той не съобщи повече подробности за посещението си или за това какво ще представляват срещите му. В момента Карл Билд е съпредседател на Европейския съвет за външни работи – неправителствена организация, която се занимава с политически анализи.

Билд е поредният европейски политик, който получава отказ за среща с Иванов. Преди месец македонският президент отказа разговор и с еврокомисаря Йоханес Хан.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама