Испански сенатор поиска правителството да има план в случай на зомби нашествие

21:35, 18 апр 17 / Свят 25 248 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Испанските власти отговориха сериозно и подробно на въпрос на сенатора от коалицията „Компромис” Карлес Мулет относно наличието на правила за действие в случай на нашествие на зомби и се обосноваха защо не се готвят за зомби апокалипсис, съобщи в. „А Бе Се”, цитиран от БГНЕС.

В края на февруари политикът задал въпроса „Какви са приетите от правителството правила във връзка с евентуален зомби апокалипсис?”. Властите се обърнали за консултация към речника на кралската академия.

След това правителството разяснило на сенатора, че думата апокалипсис има две знамения. Първото е „край на света”. В тази връзка правителството изтъква, че „не разполага с конкретен протокол в случай на подобни непредвидени обстоятелства, защото, ако този момент настъпи, почти нищо няма да може да се направи”.

Второто значение на думата е „катастрофална ситуация, предизвикана от природни или човешки сили”, която води до пълно разрушение. Тук правителството отбелязва, че в такъв случай „Испания разполага с комплексна система от конкретни и протоколи за предупреждение в извънредни ситуации”.

Що се отнася до това, апокалипсисът да бъде предизвикан именно от зомби нашествие, правителството отново направило справка в речника, където тази дума също има две значения.

Първото определя зомби като „съживен чрез магия човек, който би трябвало да бъде мъртъв”. Мадрид подчертава, че „във връзка с хипотетичен апокалипсис, предизвикан от тази същества, специален протокол няма”, поради „съмнителната вероятност за такива обстоятелства”.

Във второто определение се казва, че зомби е някой, който е „зашеметен и се държи като робот”. Във връзка с това значение, „правителството се съмнява, че тези, които се намират в условия, описани в това определение, каквито и да са, може да доведат до апокалипсис”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама