Жълт код е обявен в 10 области заради проливни валежи

21:10, 18 апр 17 25 295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жълт код е обявен за 19 април в 10 области на Западна България заради проливни валежи,  съобщиха от НИМХ .

Кодът е в сила за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Пернишка, Кюстендилска, София град, София област и Благоевградска. В тези области се очакват значителни валежи с количества до 15-20 л/кв. м. За останалата част от страната е обявен зелен код.

Облачността ще е значителна. Главно в западната половина на страната, а привечер и на места в източните райони ще има валежи от дъжд. Ще духа умерен до силен изток-югоизточен вятър, уточниха от НИМХ.

След обяд, в северозападните райони, вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще започне да нахлува студен въздух. По самото нахлуване ще се развиват гръмотевични бури, валежите ще са интензивни, възможни са градушки. Минималните температури ще са между 2° и 7°, максималните ще са в широки граници - от 10°-11° в северозападните райони до 20°-21° на места в Горнотракийската низина.

Над планините облачността ще е по-често значителна. Ще превалява слаб сняг, под 1800 – дъжд, в Рило-Родопската област, придружен с гръмотевици. Ще духа силен до бурен юг, югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра около 8°, на 2000 метра около 1°.

По Черноморието облачността ще е разкъсана. Ще духа умерен югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 10°-15°. Температурата на морската вода е 10°-12°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама