Американският „Фейсбук убиец” се самоуби

20:14, 18 апр 17 25 296 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американецът, който уби случаен възрастен човек в щата Охайо и публикува видео с престъплението си във „Фейсбук”, беше намерен мъртъв в щата Пенсилвания. Смята се, че той се е самоубил, информират.АФП, ТАСС, цитирани от БГНЕС.

Както съобщи по-рано телевизия Си Ен Ен, причина за смъртта на 37-годишния Стив Стивънс е огнестрелна рана в главата и данните сочат, че той е посегнал на живота си.

Стивънс е бил обкръжен в окръг Ери и не след дълго се е застрелял, съобщи полицията в „Туитър”.

Убиецът беше обявен за издирване преди три дни и беше обявена награда от 50 000 долара за информация, която да доведе до залавянето му. Началникът на полицията в град Кливлънд Калвин Уилямс информира, че търсенето на убиеца не дава резултат. Снимката на Стивънс беше разпространена на плакати и над 400 души са се обадили преди заподозреният да бъде засечен в Пенсилвания. Междувременно Стивънс говорил с майка си и й казал, че убива хора, защото е „бесен на приятелката си”.

На 16 април Стивънс публикува във „Фейсбук” видео обръщение, в което обяви, че ще извърши убийство. Две минути по-късно публикува запис, на който се вижда как стреля по възрастен мъж и го убива. Няколко минути след това Стивънс започна да излъчва пряко в ефир чрез „Фейсбук” и призна, че е извършил престъплението.

Жертва на Стивънс е станал 74-годишният Робърт Годуин. Той бил набелязан от убиеца докато се прибирал към къщи след вечеря на Великден.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама