Бербатов: Пазим най-добрите имена за последно

18:24, 18 апр 17 / Спорт 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Както се казва, пазим някои от най-добрите неща за последни, за да може хората да се зарадват като разберат кой ще идва. Тепърва ще обявяваме все повече и повече футболисти. Всичко е, за да се получи един празник за по-доброто утре на децата", обяви Димитър Бербатов на съвместната си пресконференция с Луиш Фиго по повод благотворителния мач All Stars 2017, предаде БГНЕС.

По-рано днес Бербатов и португалската легенда във футбола пристигнаха в България, за да разкрият подробности около двубоя на 14 юни. Рекордьорът по голове за националния отбор на България не разкри нови имена, но загатна, че ще още големи футболисти, които ще дойдат в родината ни. "Не мога да обявя име, тъй като се движим по определен план на действие, но има още имена, които ще бъдат обявени, както от мен, така и от Луиш Фиго. Надявам се, хората ще бъдат радостни от това, което ще чуят. Както се казва, пазим някои от най-добрите неща за последни, за да може хората да се зарадват като разберат кой ще идва. Тепърва ще обявяваме все повече и повече футболисти. Всичко е, за да се получи един празник за по-доброто утре на децата", коментира Бербатов.

Той бе запитан и дали е възможно сър Алекс Фъргюсън да бъде треньор на неговия тим. "Треньори, разбира се, че ще има. Обсъждаме определени имена, но не мога да споделя кои точно. Когато дойде моментът, всички ще разберат. Разбира се, че ще се опитам да поканя хора, които знам, че ще събудят интерес във всички вас. Ще се опитам да направя така, че всички хора, които искате да дойдат, да пристигнат. Каквото зависи от мен, ще го направя, но с течение на времето ще разберете дали ще пристигне", отговори бившият играч на Манчестър Юнайтед.

"Това ще бъде мач, в който се събираме да направим нещо за децата, може даже да се нарече шоу мач. Събираме се, за да забавляваме, няма да тръгнем да се ритаме, както се казва. Ще се забавляваме на терена, тъй като е за една хубава кауза. Ние постоянно имаме проекти и това са самите деца, които пътуват и изпращаме по целия свят. Повечето са извън спорта, хората си мислят, че помагам повече на спортисти, но това не е така. Помагаме на всички талантливи деца и когато някое дете със сериозни успехи дойде и представи успехите, които е имал през годината, и има сериозни намерения да се развива, за да постигне нещо в живота си. Тогава ние, разбира се, го изпращаме в мястото, което трябва да отиде да се състезава. Но за да се случи това, трябва финансиране и част от това, което правим, за да може всички постъпления, които дойдат, да отидат за такива проекти, които правим, както аз, така и фондацията на Луиш Фиго", каза още Бербатов.

Той разкри, че ще даде шанс и на млади български футболисти да участват в мача. "Аз следя изкъсо младите играчи в България и ще видя кои от тях сметна за нужно и заслужават с изявите си досега да имат възможност да се доближат до гигантите на играта. Ще има изненади на този фронт. За да видят отблизо как наистина се успява, за тях ще бъде незабравим урок".

Бербатов бе запитан и дали има планове да търси ръководен пост в българския футбол в бъдеще. "Както виждате, за момента се занимавам с напълно различни неща, напълно ориентирани в социалната ми отговорност, най-вече към децата, които всеки показва като нашето бъдеще, но никой не прави нищо за тях. Точно това, което се случва, е да покаже, че нещо трябва да се прави. Надявам се хората да го оценяват. Нашата страна е малка и е хубаво като идват футболисти като Луиш Фиго и другите, но не е важно кои точно ще дойдат, а хората да се съберем на стадиона, защото всеки, който ще дойде, ще бъде един вид дарител за децата да се развиват. Никога не съм харесвал фалшиви родолюбци, които постоянно говорят и обясняват, но всъщност нищо не се прави", коментира той.

Бившият играч на Тотнъм, Фулъм, Монако и Байер Леверкузен още веднъж потвърди, че няма намерение да спира с футбола. "Това няма да е бенефис, въпреки че така изглежда за много хора. Чувствам се добре, изглеждам добре, така че не виждам причина да не продължавам да играя. Разбира се, понякога желанието и реалността се разминават, но надеждата умира последна, така че както казах и преди, трудно е за спортист да спре, въпреки че му идва времето. Надявам се още една година, някъде, но за момента най-важното е този проект да се случи".

Мащабното събитие All Stars 2017 е планирано за 14 юни 2017 г., в София, на Националния стадион „Васил Левски“. Луиш Фиго с All Stars ще играе срещу Димитър Бербатов с United Stars. Очакваните приходи ще бъдат изцяло в полза на каузите на фондация „Димитър Бербатов“ и фондация „Луиш Фиго“. Генерален спонсор на All Stars 2017 е Fibank.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама