Обвиниха нападателите на журналистите от Нова телевизия

17:29, 18 апр 17 25 253 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Районната прокуратура на Пловдив привлече като обвиняеми лицата шестима мъже за нападението над журналистите от Нова телевизия Мария Милкова и Огнян Пенев, предаде БГНЕС.

Като обвиняем са привлечени 28-годишните Християн Л., Марио Г. и Стилиян Г., 48-годишният Румен М., 32-годишният Димитър Т. и 34-годишният Александър Г. Нападението над репортера Мария Милкова и оператора Огнян Пенев е извършено на 14 април, около 22 часа на 145-ия километър от магистрала Тракия край Пловдив.

Шестимата са обвинени за извършване в съучастие на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Румен М., който е ударил оператора Огнян Пенев, е обвинен и за нанасяне на лека телесна повреда. Издирва се още един участник в хулиганската саморазправа, който е отнел телефона на Мария Милкова.

Шестимата обвинени заедно с издирвания пътували в два леки автомобила марка "Ауди" от София към Свиленград. На 145-ия километър те застигнали автомобила на Мария Милкова и Огнян Пенев, който в този момент изпреварвал друго превозно средство. Пътуващите в двата автомобила "Ауди" принудили водача да спре извън аварийната лента на магистралата, след като преследвали колата и подавали сигнали. След като успели, те спрели на пътното платно, затваряйки по този начин движението на магистралата в тази посока за всички останали автомобили. Отишли до колата на колегите от Нова телевизия, опитали да счупят стъклото от страната на водача и да отворят вратата, като счупили дръжката на задната врата. Двамата пострадали доброволни отворили вратите на автомобила, след което обвиняемият Румен М. нанесъл побой на водача, а обявеният за общодържавно издирване отнел със сила мобилния телефон на спътничката му.

Шестимата обвинени са задържани в ареста за срок от 72 часа. Единият от автомобилите е открит в района на село Капитан Андреево и иззет, а другият, с регистрационен номер СВ 6777 АВ се издирва от органите на МВР.

Днес наблюдаващият прокурор по досъдебното производство е изпратил разпореждане до Главна дирекция "Национална полиция" и СДВР да се изготви справка за четири дружества, в които обвиняемите са служители, за това, дали притежават лиценз по Закона за частната охранителна дейност и дали тази дейност отговаря на изискванията на закона.

На пътя е имало и други автомобили, които са спрели по принуда по време на инцидента. Районна прокуратура-Пловдив призовава свидетелите да се обадят на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР, като при необходимост тяхната анонимност ще бъде запазена.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама