Повече от 140 ученици от цялата страна събра Училище по толератност в Сливен

16:40, 18 апр 17 25 1260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Поредната национална среща на училищните парламенти в рамките на проект „Всеки ученик ще бъде отличник“ на Център Амалипесе проведе от 11 до 13 април. Избраните ученици от цяла България, на възраст межсу 10 и 18 години представяха своите училища,съобщиха от Центъра.

Снимка: Център Амалипе

Програмата, по която работеха включваше теми като  – „Ефективно общуване“, „Организиране и провеждане на кампании“ , „Ромска история и култура“ и „Ранните бракове“. Всички дейности преминаха под формата на интерактивни игри и техники, от които учениците сами извлякоха основните идеи.

На откриването на събитието присъства проф. Николай Денков, Министър на образованието и науката в България. Неговият призив към учените беше : „Бъдете добър пример! Вземете бъдещето си в свои ръце! Вие сте тези, които трябва да говорят! Говорете!“

Снимка: Център Амалипе

Министър Денков участва в парламентарният контрол на училището по толерантност. Той внимателно изслуша въпросите на председателите на училищните парламенти и отговори на всеки един от тях.

Председателят на Център Амалипе, г-н Деян Колев, разкри трите най-важни стъпки за успех, които бяха 1. Образование; 2. Повече образование и 3. Още повече образавоние. А с помощта на Министър Денков и учениците бе съставена и формулата за успех. Всичко бе сведено до:

ОБРАЗОВАНИЕ +ПРИЯТЕЛСТВО =УСПЕХ

Снимка: Център Амалипе

Училището по толерантност създаде много приятелства, разчупи стереотипи и предразсъдъци, постави много цели и запечата послания и приятни моменти!

В края на обучението всеки ученик получи сергификат за успешно завършено училище по толерантност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама