В Пакистан задържаха студентка, планирала да се взриви в църква на Великден

19:13, 17 апр 17 / Свят 25 253 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Второкурсничка по медицина, присъединила се към „Ислямска държава”, която планирала да се взриви в църква в Лахор на Великден, е била разкрита от пакистанските военни, предаде БГНЕС.

При операцията са пострадали четирима войници, а съучастникът на Легари е бил убит, съобщи военният говорител генерал-майор Асиф Гафур.

На журналистите беше показано заснето самопризнание на забулената Легари. Тя признава, че на 1 април са осигурили две жилетки с експлозиви, четири ръчни гранати и куршуми.

„Казано ни беше да използваме жилетките при нападение на църква на Великден и аз трябваше да бъда атентатор самоубиец”, казва Легари.

През 2016 Лахор преживя един от най-кървавите атентати на Великден – самоубиуец се взриви в парк и уби над 70 души, много от които деца, а отговорност пое групировката на афганистанските талибани „Джамаат ул Ахрар”.

Генерал Гафур каза, че от началото на национална военна операция през февруари армията е ликвидирала 108 бойци, а 558 са били заловени или са се предали, включително и бившият говорител на „Джамаат ул Ахрар” и на талибаните Есанула Есан. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама