Задържаха инструкторът на атентатора от метрото в Санкт Петербург

18:36, 17 апр 17 / Свят 25 270 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Руската Федерална служба за сигурност съобщи, че е задържала 27-годишния Аброр Азимов – предполагаем организатор на атентата в метрото в Санкт Петербург на 3 април, предаде БГНЕС.

Пресслужбата на ФСС информира, че Азимов, който е от Централна Азия, е задържан в Одинцовски район на Московска област. Той подготвил терориста самоубиец Акбаржон Джалилов.

Азимов е прехвърлен в сградата на руския Следствен комитет.

На 3 април във вагон на метрото в Санкт Петербург, между две спирки, избухна взрив. Жертви на атентата станаха 14 души, а 50 бяха ранени. По-късно второ взривно устройство беше обезвредено на спирка „Площадь Восстания" („Плошчад востания”).

На 6 април Следственият комитет съобщи за задържането на 8 заподозрени за атентата: Сейфула Хакимов, Ибрагибжон Ерматов, Дилмурод Муидинов, Бахрам Ергашев, Азамжон Махмудов, Махамадюсуфа Мирзаалимов, Шохиста Каримова и Содик Ортиков.

Шестима са били задържани в Санкт Петербург, а другите двама – в Москва.

На 11 април на заседание на националния антитерористичен комитет на Русия председателят му – директорът на ФСС Александър Бортников, съобщи, че заподозрените са членове на законспирирана терористична клетка. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама