Облачността ще се разкъса, остава хладно

14:54, 17 апр 17 25 278 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над източната половина от страната все още ще има валежи, но след обяд и там валежите ще спрат, а облачността от запад временно ще се разкъса и намалее.

Ще духа слаб източен, в Източна България умерен северен вятър, който по-късно през деня ще се ориентира от изток-югоизток, съобщиха от НИМХ. Минималните температури ще бъдат между 2° и 7°, в София около 3°.

Максималните температури ще бъдат между 11° и 16°, в югозападните райони до 20°, в София около 14°. През нощта срещу сряда от северозапад ще започне ново увеличение на облачността и валежи.

Над планините облачността ще е по-често значителна, през деня с временни разкъсвания и намаления на облачността. На места ще превали слаб сняг, под в Родопите под 1800 дъжд. Ще духа слаб, по-късно през деня до умерен югоизточен вятър, само по най-високите части на Рила и Пирин умерен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра – около 6°, на 2000 метра около 0°.

По Черноморието ще има валежи от дъжд, които в следобедните часове ще спрат, а по-късно и облачността ще се разкъса. Ще духа умерен северен вятър, който до вечерта ще се ориентира от изток-югоизток. Максимални температури на въздуха: 10°-13°. Температурата на морската вода е 10°-12°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама