Северна Корея задълбочава връзките си с Русия

19:44, 16 апр 17 / Свят 25 244 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Северна Корея възнамерява да развива отношенията си с Русия, въпреки санкциите, наложени на двете страни, заяви пред руски журналисти заместник-директорът на Европейския департамент на Министерството на външните работи на КНДР Ким Ен Хо ,предаде БГНЕС.

"Москва, както и Пхенян, търпят санкции от страна на САЩ и Запада. Затова е добре да създадем обща позиция, която отразява позицията на двете държави пред останалия свят“, каза дипломатът.

Той припомни, че бившият лидер Ким Чен Ир посети Русия три пъти и е постигнал голям напредък в развитието на отношенията между двете страни.

"Срещата на върха и съвместните документи са в основата на по-нататъшното развитие на топлите връзки. Освен това 2015 г. беше година на приятелство между нашата Пхенян и Москва, като тогава се засили обменът на делегации във всички области на политиката, икономиката и културата. През 2016 г., след приемането на резолюциите на Съвета за сигурност на ООН, двустранните отношения се развиват успешно, независимо от намесата в нашата воля“, изтъкна още Ким Ен Хо. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама