По време на Великденската меса Папа Франциск призова за край на смъртта и ужаса в Сирия

15:18, 16 апр 17 / Свят 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Папа Франциск призова за прекратяване на „смъртта и ужаса“ в Сирия по време на традиционната Великденска меса в базиликата "Свети Петър" във Ватикана, предаде БГНЕС.

Пред хиляди поклоници и при засилени мерки за сигурност, той даде благословия на вярващите и се помоли за тези, които страдат от война, глад и политически вълнения, подчертавайки зони като Сирия, Украйна и райони от Африка.

Главата на Римокатолическата църква изрази надежда за мир в целия Близък Изток, показвайки несъгласие с военните действия и допуснатата криза в Африка, особено в Южен Судан, Судан, Сомалия и Демократична република Конго.

Без да споменава конкретно Венецуела, папа Франциск намекна за политическите и социални напрежения в Латинска Америка, като заяви, че се надява „благото на обществото“ да вземе предимство.

„Възможно е да се изградят мостовете на диалог в борбата с корупцията и търсенето на надеждни и мирни решения на споровете“, каза той.

Обръщайки вниманието си към Източна Европа, духовникът каза, че „Бог ще се притече на помощ на Украйна, която продължава да бъде заложник на конфликти и и кръвопролития“.

Фокусирайки се върху социални и политически промени в Европа, римокатоликът се помоли за Божията благословия за "тези, живеещи в моменти на криза и трудности, често в резултат на високата безработица, особено сред младите хора." 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама