Митрополит Киприан: В любов и мир да посрещнем Христовия празник

20:24, 15 апр 17 25 258 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бях съпричастен в тази духовна радост да донеса благословението от Светите земи в нашата родина България, за да може в любов, мир и в дълготърпение да посрещнем Христовия празник Пасха. Това заяви днес при пристигането си на правителствения ВИП на летище София старозагорския митрополит Киприан, който водеше българска делегация и донесе Благодатния огън, предаде БГНЕС.

Желая на всички пасхална радост и Бог да помага за доброто на нас като човеци и най-вече- на нашата мила родина майка България, каза той. И се обърна към всички посрещачи, представители на църквата от различни краища на страната, с очакваното: Христос Воскресе, а те му отговориха: Во истина Воскресе!

Днес е Празника на празниците-ако Христос не беше възкръснал, суетна е вярата ни, казва апостол Павел, сподели с нас и протосингела на Софийска митрополия отец Ангел Ангелов. Този ден или тази нощ, която предстои е най-светлата в историята на човечеството, продължи той. Трябва да я посрещнем подобаващо- с много вяра, надежда и да покажем любовта си. Любов към всички- към онези ,които са заедно с нас, тези, които се различават от нас, защото това е истинската същност на християнството или християнинът- този, който обича, подчерта отец Ангел.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама