В един от най-скъпите пансиони в САЩ е извършвано сексуално насилие върху учениците

22:49, 14 апр 17 / Свят 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Елитният американски пансион „Кот Роузмари Хол”, в който са били обучавани личности от ранга Джон Ф. Кенеди, Иванка Тръмп и Майкъл Дъглас, публикува доклад с подробна информация за извършваното сексуално насилие в продължение на десетки години върху възпитаници на училището, съобщи БГНЕС. 

Според данните 12 бивши преподаватели в частното учебно заведение са злоупотребявали сексуално с деца между 1963 и 2010 година, като през 80-те години са били регистрирани най-много случаи. Бивши възпитаници на училището, където годишната такса надвишава 43 хил. долара, описват, че някои от преподавателите им са искали само „интимни целувки и докосвания”, но други директно са ги изнасилвали сексуално чрез употребата на физическа сила, заплахи и изнудвания. За никой от случаите обаче не е било съобщено на полицията.

„Кот Роузмари Хол” е поредният случай в Щатите за изключително скъпа частна образователна институция, която е прикривала с години извършваното сексуално насиллие зад стените си, за да запази реномето си. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама