Румънската полиция арестува в Белград издирван бивш депутат

17:35, 14 апр 17 / Свят 25 241 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Правоохранителните органи на Румъния арестуваха тази нощ в сръбската столица бившия румънски депутат Себастиан Гице, издирван за пране на пари и създаване на международна престъпна групировка. Това съобщи Генералният инспекторат на румънската полиция, цитиран от БГНЕС. 

Влиятелният в миналото политик и предприемач бе задържан при „комплексна операция на Управлението за специални операции и Управлението за криминални разследвания", казва се в съобщението. В момента на арестуването му Гице предявил фалшиви документи на страна от ЕС, по някои данни документите са словенски. За залавянето му румънската полиция благодари на Сърбия, Унгария, България, Гърция, Турция, Черна гора, Хърватия, Австрия, Италия и Франция.

В момента тече процедура по прехвърлянето на Гице в Румъния, която може да продължи месец, защото между Сърбия и Румъния няма споразумение за екстрадиция.

Гице трябва да бъде съден по две дела за корупция, а и следствен по други две дела. Укрива се от правосъдието вече трети месец. Той изчезна на 21 декември 2016 година, нарушавайки мярката за неотклонение. Румъния го издирваше и чрез Интерпол.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама