Григор Димитров напусна рано-рано турнира в Маракеш

16:52, 13 апр 17 / Спорт 25 252 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Двубоят започна добре за Димитров, който взе откриващия гейм, след което имаше възможност за пробив при сервиса на Робредо, но испанецът успя да я отрази. Следващата възможност за пробив дойде в 7-ия гейм и бе в полза на Робредо, като той се възползва от нея и дръпна в резултата. До края ветеранът не изпусна подаването си и затвори сета с 6-4 след 39 минути игра. Това информира БГНЕС.

Първата ни ракета започна убедително и втората част, след като набързо взе своето подаване. При сервис на специалиста на клей, той поведе с 40-0, но българинът се оживи и след няколко страхотни разигравания изравни резултата. Впоследствие получи точка за пробив, както се случи и в предишния сет, но този път нашето момче се възползва и проби за 2-0. Димитров безпроблемно затвърди брейка, с което си осигури комфортен аванс от 3-0.

386-ят в световната ранглиста отново бе притиснат от хасковлията, но този път успя да се измъкне, като взе подаването си за 3-1. Гришо взе подаването си на нула, а след това успя да реализира нов пробив за 5-1, с което получи и възможността да сервира за втората част.

Димитров показа здрава психика на свой сервис, като след малко повече от час игра на корта изравни за 1-1 сета.

В решаващата трета част ветеранът от Испания успя отново да се измъкне от трудна ситуация. Българинът можеше да реализира ранен пробив, но Робредо взе подаването си за 1-0. Впоследствие първата ни ракета показа лек спад в играта си, от което Робредо веднага се възползва и проби за 2-0.

Последва изключително оспорван гейм, в който първата ни ракета пропусна три възможности да върне пробива, но не се възползва от тях и така испанецът дръпна в резултата с 3-0. Двамата размениха по един гейм, с което резултатът стигна 4:1. Колеблив сервис и много непредизвикани грешки на българина позволиха на Робредо да реализира втори решаващ пробив, както и правото да сервира за срещата.

Опитният испанец не показа и за миг колебание сервирайки за мача. Така след близо два часа игра и 6-4, 1-6, 6-1 Томи Робредо изхвърли първата ни ракета от турнира. Следващият съперник на Робредо е Беноа Пер, който по-рано днес победи срази с 6:2, 6:2 Раду Албот от Молдова. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама