Тръмп: Отношенията с Русия ще се получат добре

16:50, 13 апр 17 / Свят 25 210 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че отношенията между Вашингтон и Москва ще доведат до положителен резултат, ден след посещението на държавния секретар Рекс Тилърсън в руската столица. Това информира АПФ, цитира БГНЕС.

„Нещата ще се получат добре между САЩ и Русия. В точния момент всички ще дойдат на себе си и ще има траен мир“, написа той в „Туитър“.

В социалната мрежа президентът изрази и позицията си по отношение на КНДР и Китай. Тръмп заяви, че е „сигурен, че Китай ще се справи по правилния начин със Северна Корея“. Въпреки това, в случай, че Пекин не успее, „САЩ и техните съюзни ще го направят!“, написа той.

Американският държавен глава е изправен пред критичен тест за своята външна политика с конфликта в Близкия изток и Корейския полуостров, като напрежението расте и на двата фронта.

По време на вчерашното си посещение в Москва Тилърсън предупреди руския президент Владимир Путин, че отношенията с Вашингтон се намират „на ниска точка“. Двете държави са на различна позиция по отношение на конфликта в Сирия. Докато Русия подкрепя сирийския президент Башар Асад и отрече той да стои зад предполагаемата химическа атака в провинция Идлиб, Вашингтон извърши първия си военен удар срещу цели на сирийската армия.

По отношение на Северна Корея американска мониторингова група съобщи по-рано, че площадката за ядрени изпитания „Пунгие-ри“ е готова за провеждане на нови опити, което най-вероятно ще съвпадне с празненствата по отбелязването на рождения ден на Ким Ир Сен в събота. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама