"Епъл" са наели тайно екип от биотехнолози, които да разработят лечение срещу диабет

04:33, 13 апр 17 / Свят 25 273 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американската мултинационална компания "Епъл" е наела екип от биоинженери като част от секретна инициатива за разработката на сензори за лечение на диабет.Това съобщи днес телевизия "Си Ен Би Си", позовавайки се на трима анонимни източници, които са запознати с проекта. Според тях екипът се състои от близо 30 човека, но те признават, че информацията им може да се окаже неточна, тъй като в последно време "Епъл" са наели поне 10-ина нови кадри от сферата на биомедицината.

Смята се, че работата на учените е обвързана с идеята на създателя на "Епъл" Стив Джобс за изобретяването на смартчасовници или подобна технология със сензори, чрез които може да се наблюдава постоянно и неинванзивно състоянието на кръвната захар в кръвта. Подобно откритие може да се окаже "Свещеният Граал" за медиците и учените, които от години се опитват да следят глюкозните нива без да е необходима инжекция и винаги се провалят.

Според информацията инженерите работят в неописан офис в Пало Алто, на километри от седалището на корпорацията в Купертино, Калифорния.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама