В Бразилия започна антикорупционно разследване срещу министри, депутати и държавни служители

00:26, 12 апр 17 / Свят 25 218 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съдията от Федералния върховен съд (ФВС) на Бразилия Едсон Факин разреши началото на антикорупционно разследване срещу деветима министри от правителството на президента Мишел Темер, съобщи телевизия "Глобо", предаде БГНЕС.

По информация на канала сред заподозрените е началникът на гражданската администрация на президента Елисеу Падиля и главният секретар на президентската администрация Уелингтън Морейра Франко. Двамата имат статут на министри, а разследването ще се води и срещу 29 сенатори, 42 депутати от долната камара и трима губернатори.

В средата на март стана известно, че генералният прокурор на страната Родриго Жано поиска от ФВС да бъде разрешено да започне разследване на 83-ма политици по дело за корупция. Официално все още не се разкриват имената на включените в т.нар списък на Жано, който местните журналисти нарекоха "кутията на Пандора за бразилската политика". Прокуратурата е подготвила още 211 искания за начало на разследване на заподозрени, които нямат имунитет, което означава, че делата ще се гледат от съдилища от по-ниска инстанция. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама