Днес ще е слънчево

05:44, 11 апр 17 25 256 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над страната ще бъде предимно слънчево, съобщава БГНЕС. Около и след обяд в планинските райони на Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места там ще превали и прегърми.

Вятърът ще е слаб, в източните райони до умерен, от юг-югоизток; след обяд в западната част на Дунавската равнина ще се ориентира от северозапад, съобщиха от НИМХ.

Сутринта ще е студено, с минимални температури между 1° и 6°. Остават условията за образуване на слани. Дневните температури ще се повишат още и ще са между 19° и 24°, по-ниски по Черноморието.

Над планините преди обяд ще бъде предимно слънчево. Около и след пладне над масивите в Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали дъжд, над 2500 метра сняг. В отделни райони и ще прегърми. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 13°, на 2000 метра около 6°.

По Черноморието ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 12° и 16°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама