Седем джихадисти унищожиха египетските сили за сигурност

23:09, 10 апр 17 / Свят 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Египетските сили за сигурност са убили седем симпатизанти на „Ислямска държава“, които планирали атаки срещу християни копти. Това съобщиха властите на страната ден след кървавия двоен джихадистки атентат срещу тази християнска общност. Това предаде БГНЕС.

Министърът на вътрешните работи заяви, че тези лица, споделящи идеологията на ИД се криели в планински район на провинция Асиут и са били убити при престрелка. Не бе уточнена датата на този сблъсък, но съобщението идва след двата атентата в неделя срещу коптска църква в Танта и друга в Александрия. При тези атентати загинаха 45 души, а десетки бяха ранени. Отговорност за тях пое ИД, която заплаши коптската общност с други терористични актове.

Седемте убити при акцията на властите „са се опитвали да правят експлозиви с цел извършване на терористични атаки“, заяви министерството на вътрешните работи. Според съобщението те първи са открили стрелба срещу силите на реда и са били убити при завързалата се престрелка. В скривалището им са открити муниции, пушки и публикации на ИД. Трима от седемте убити са идентифицирани. Те са заподозрени в планиране на атаки срещу коптски общности, както и срещу полиция и съдилища.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама