Албанските опозиционно партии няма да участват в изборите на 18 юни

22:10, 09 апр 17 / Свят 25 271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лидерът на най-голямата опозиционна Демократическа партия /ДП/ Люлзим Баша заяви, че неговата формация няма да участва в предстоящите парламентарни избори, които трябва да се проведат на 18-ти юни, предаде БГНЕС.

Опозицията няма да участва във "фасадни избори". Друго решения няма да има освен отстраняването на премиера, каза Баша.

Баша отхъврли и предложението на председател на ЦИК Денар Биба да се удължи с 19 дни подаването на документи за регистрация във вота.

"Той казва, аз Ви давам ЦИК. Но, ние нямаме нужда от ЦИК, след като те притежават наркотиците, полицията, която работи за престъпността, наркотрафика и криминализирането на общество. В подобни условия ЦИК е просто една играчка. О, Денар Биба, ти си просто един председател на ЦИК, а не Папа във Ватикана! О, идиот такъв!, каза още Баша.

Лидерът на Републиканската партия Фатмир Медиу предупеди, че няма да участва в изборите. Опозицията призовава за оставка на премиера Еди Рама и за съставяне на служебен кабинет, който да организира честни и свободни избори в Албания. В центъра на Тирана има и денонощен палатков ладер, където присъстващите призовават за отстраняване на Рама. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама