Велошествие тръгна в София

12:40, 09 апр 17 25 456 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Стотици велосипедисти се включиха във велошествието „Аз карам велосипед, последвай ме!“, което тръгна от пространството около храм – паметника „Свети Александър Невски” по маршрут до Южния парк, предаде БГНЕС.

Именно днес на Цветница е поредното издание на велошествието в София. Стефка Костадинова, която е сред организаторите на велошествието „Аз карам велосипед, последвай ме!” посочи, че то част от кампания, организирана за четвърта поредна година. "Целта на кампанията е популяризираме колоезденето като начин на предвижване, спорт, развлечение. Идеята е да накараме повече хора да се качат на велосипеда и да ни последват”, каза тя.

Според организаторите това е по-здравословно, по-екологично, по-хубаво, по-приятно, по-весело. Това е един хубав спорт, за който освен добра инфраструктура е важно да се даде и добър пример. „Това е и целта на нашата кампания – да покажем добрия пример и да накараме повече хора да ни последват”, посочи Костадинова.

Малки и големи се включиха във велошествието „Аз карам велосипед, последвай ме!“. Снимка: БГНЕС

Миналата година са се включили 500 човека, очакват повече тази – поне 1000. Миналата седмица в Пловдив на събитието били 1500. На 23 ще има същото велошествие и в Бургас. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама