Ирина Бокова получи отличие за работата й за равен достъп до образование и диалог между нациите

21:07, 08 апр 17 25 223 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В рамките на посещението си в САЩ генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова изнесе лекция на тема „Превенция на войнстващия екстремизъм в 21-ви век " в Salisbury University в Мериленд в присъствието на 400 студенти и университетски преподаватели, предаде БГНЕС.

По този повод президентът на университета д-р Джанет Дъдли-Eшбах връчи на Ирина Бокова университетското отличие като признание за всеотдайната й дългогодишна работа в името на световната общност от нации, както и за приноса й за гарантиране равния достъп до образование за момичетата и тяхното овластяване в общностите, за напредъка на диалога между хората и нациите чрез изграждане на общо културно наследство.

В лекцията си генералният директор на ЮНЕСКО подчерта ключовото значение на образованието за насърчаване на мира и предотвратяване на радикализацията, подчертавайки, че борбата срещу войнстващия екстремизъм започва от училищната скамейка. „Ние трябва да осигурим на младите жени и мъже обновено чувство за принадлежност към обществото и световната общност“, заключи Бокова. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама