Северна Корея: Атаката на САЩ в Сирия е непростима акт на агресия

19:53, 08 апр 17 / Свят 25 230 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Правителството на Северна Корея смята, че въздушните удари на САЩ в Сирия са „непростим акт на агресия“, предаде БГНЕС.  Това било и доказателство, че ядрената програма на Пхенян трябва да продължи, предадоха държавните медии.

"Ракетна атака на САЩ срещу Сирия е непростим акт на агресия срещу суверенна държава и ние силно го осъждаме", пише информационна агенция KCNA, цитирайки неназован говорител на външното министерство.

"Реалността на днешния ден показва, че ние трябва да застанем срещу властта със сила. Доказвано е милиони пъти, че решението ни да укрепим нашата ядрена програма е правилен избор“, казва се още в изявлението.

"Наперен като суперсила, САЩ се изправя само срещу страни без ядрени оръжия. Ще подсилим нашата самостоятелна отбранителна мощ по различни начини, за да се справим с все по-засилващите се актове на американска агресия“, твърди говорителят.

Според политическите анализатори действията в Сирия съдържат ясното послание и за Пхенян, че САЩ не се страхува да упражни военната си сила. Американският президент Доналд Тръмп неотдавна заплаши с едностранни действия, ако Пекин не успее да ограничи оръжейната програма на своята съседка. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама