Между ГЕРБ и патриотите ще има правителство

10:46, 08 апр 17 / Политика 25 258 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Не сме напреднали много с преговорите с Патриотите”. Това заяви по Нова тв Владислав Горанов от ГЕРБ, цитиран от БГНЕС.

„Темата за пенсиите със сигурност ще бъде крайъгълният камък, около който ще се структурира останалият дебат”, обясни той. „Патриотите имат виждане, че приоритетно увеличение на разходите за пенсии трябва да се направи. Каквото и да мислим ние от ГЕРБ, трябва да намерим начин за постигане на консенсус в това отношение”, заяви Горанов.

"Възможни са различни варианти. Патриотите стоят близо до първоначалните анонси, които направиха, а ние стоим близо до първоначалните числа", уточни той.

„Ние търсим дългосрочно и стабилно управление, в което освен политическа рамка, да имаме и балансирана фискална рамка. Рязкото увеличение на пенсиите дебалансира модела и ражда и доста въпроси за това как един допълнителен ресурс може да се вмести в бюджетната рамка. Ако не намалим други разходи, това означава увеличение на дефицита, а от там и на дълга”, каза още той.

"Между ГЕРБ и Обединените патриоти ще има правителство", категоричен беше Горанов. „Аз мисля, че в новите офиси на правителството ще се влезе след края на април”, призна все пак той. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама