Ударът на САЩ в Сирия беше и предупреждение към Русия, Китай и Иран, смята американски генерал

09:50, 07 апр 17 / Политика 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Давайки заповед за ракетен удар по военен обект в Сирия, президентът на САЩ Доналд Тръмп изпрати и предупреждение на Русия, Китай и Иран, подчерта по телевизия „Фокс нюз” американският генерал от резерва Джак Кин, предаде ТАСС, цитирана от БГНЕС.

Генералът смята, че посланието е трябвало да бъде изпратено още преди години от администрацията на президента Обама. Джак Кин посочи, че Тръмп е препоръчал на „останалите противници (на САЩ) да не ги притискат в ъгъла и да ни ги принуждават да прибягват до военна сила”.

„Сега съм сигурен, президентът привлече вниманието на нашите противници: Китай, Иран, както и на държавата парий Северна Корея”, каза генерал Кин. „Президентът ни е решителен, той действа в интерес на САЩ и техните с съюзници”.

В четвъртък въоръжените сили на САЩ по заповед на президента Тръмп изстреляха 59 крилати ракети „ Томахоук” по военното летище в сирийската провинция Хомс. Ракетният удар беше в отговор на предполагаемото използване на химическо оръжие от правителствените сили в сирийската провинция Идлиб във вторник, в резултат на което загинаха десетки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама