Русия: Американска агресия срещу страна-член на ООН

09:13, 07 апр 17 / Политика 25 215 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американските въздушни удари срещу сирийската военновъздушна база представляват агресивен акт срещу страна-член на ООН.
 

Това смятат руските власти, които заплашват да прекратят военно сътрудничество със САЩ, предаде Си Ен ЕН.

Руският президент Владимир Путин смята атаката на САЩ по обекти в Сирия за агресия срещу суверенна държава, съобщи неговият говорител Дмитрий Песков и допълни, че според руския президент ударът е опит за отвличане на вниманието от многобройните жертви сред мирното население в хода на операциите в Ирак.

Според Путин пълното пренебрегване на фактите за използването на химическо оръжие от терористите единствено влошава значително ситуацията около Сирия

БГНЕС припомня, че базата „Шайрат” в централната провинция Хомс бе ударена в 0:40 UTC от 59 крилати ракети „Томахоук”, изстреляни от американските кораби USS Porter и USS Ross, които са в източната част на Средиземно море.

Поне четирима сирийски военнослужещи от военновъздушните сили на Сирия, един от които командир на ескадрила, са загинали в резултат на ракетния обстрел на САЩ по военното летище Шайрат в провинция Хомс, съобщи телевизия „Ал Арабия”.

В резултат на атаката е напълно разрушена инфраструктурата на военната база. Унищожени са пистата, резервоарите с гориво и противовъздушната отбрана.

Очаквайте подробности.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама