Заев на тайна среща с албанският подземен свят

18:24, 06 апр 17 / Свят 25 278 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Македонското издание "Република" научи от свои източници, че късно снощи Зоран Заев провел тайна среща със структурите на албанският подземен свят. Това информира БГНЕС.

Поради тежката следизборна обстановка и недоверие сред съпартийците му, Заев е поискал защита от албанските престъпни структури за налагане на т.нар. албанска платформа.

Решен да отиде докрай в потъкването на националните интереси и за пълното прилагане на платформа, притискан както от масовите протести на славомакедонската общественост, така и от албанските му партньори, които му осигуриха победа на изборите със 70,000 албански гласове и парламентарно мнозинство след вота от 11 декември, Заев няма изход, освен да се обърне при подземния свят, за осигуряване на защита и сигурност, твърди „Република“.

Тази платформа бе лансирана от кабинета на албанския премиер Еди Рама след изборите и ле приета от петте албански партии в Македония. Тя предвижда признаването на албанския език за втори официален, макар че албанците в Македония са около 20 процента от населението й, промяна на държавните символи и превръщането на Македония в двунационална държава. Тя предвижда и висши държавни постове за албанското малцинство, включително и председателския пост на парламента. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама