Община Пловдив подписа договор за подобряване на социалната инфраструктура

07:50, 05 апр 17 25 216 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община Пловдив подписа Договор за безвъзмездна финансова помощ по проект „Подобряване на социалната инфраструктура в община Пловдив“ по Оперативна програма „Региони в растеж“. Общата сума на проекта е   2 144 941.62 лева, като  безвъзмездната финансова помощ е 95.21%. Като от сумата 102 818.10 лева ще бъдат собствени средства.

Продължителността на проекта е 30 месеца. Целта на този проект е да допринесе за осигуряването на по-качествена социална инфраструктура в община Пловдив. Обновените и изградените обекти ще дадат повече и подобрени възможности (капацитет) за защита, социална сигурност, задоволяване на ежедневните потребности, консултиране и информиране на различни целеви групи.

Целевите групи на проекта включват жени, жертви на домашно насилие и техните деца; бездомни; деца на улицата; социално слаби лица и безработни; деца от социално слаби семейства; лица с физически увреждания и лица от ромски произход, попадащи в обхвата на предходните категории целеви групи.

С парите ще бъде ремонтиран кризисния център за жени, жертви на домашно насилие. Ще бъде изграден и Център за временно настаняване на лица и семейства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама