Многохиляден младежки бунт срещу Вучич в Сърбия

21:48, 04 апр 17 / Свят 25 195 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За втори пореден ден няколко хиляди души, предимно млади хора, протестираха в центъра на Белград срещу избора на Александър Вучич за президент на Сърбия, предаде БГНЕС.

Множеството мина в центъра на града и след това се отправи към сградата на правителството и от там към централната жп гара. Протестът започна в 19.00 часа българско време, а участниците в него носеха барабани, свирки, вувузели, както и транспаранти. На част от плакатите пишеше: „Не искам сандвич, а революция“, „Днес съм на улицата, защото не искам утре да съм на улицата“ и др.

Както вчера, така и днес нямаше партийни знамена. На площад Политика множеството направи малък флашмоб, където много легнаха на асфалта и започнаха да скандират. В един момент всички скочиха на краката си.

По време на шествието протестиращите получиха подкрепа от артисти. Протестът беше най-шумен пред сградата на държавната телевизия РТС, където бяха хвърляне пластмасови бутилки срещу сградата и бяха запалени няколко боклукчийски кофи.

Заради протеста бяха блокирани много от централните улици на Белград.

Снимка: БГНЕС

Вторият флашмоб се състоя пред сградата на правителството, където пред вратата му бе закачена голяма надуваема секс кукла.

Припомняме, че на 2 април сегашният премиер Александър Вучич спечели президентските избори с около 55% от гласувалите. Част от опозицията, както и много граждански сдружения обвиняват Вучич във фалшифициране на вота с така наречения „български влак“ и гласуването на сърби от Босна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама