Джокович: Чувствам се много свеж

19:01, 04 апр 17 / Спорт 25 266 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След като пропусна Мастърса в Маями Новак Джокович е готов да играе пред родна публика срещу отбора на Испания в четвъртфиналите за Купа Дейвис, предаде БГНЕС.

Той не успя да защити титлата си от миналата година поради травма в лакътя, но сега ще бъде част от отбора на Сърбия. Ето какво споделя той за пропускането на турнира в Маями, както и за емоциите и очакванията си от това, че ще играе пред родна публика.

"Разбира се, че исках да съм в Маями и да защитавам титлата си от миналата година, но просто нямаше как. В същото време, за мен беше доста освежаващо, защото си починах, а и прекарах доста време вкъщи със съпругата и сина си.

Това беше изключително ценно време за мен. Рядко ми се случва да прекарвам толкова време със семейството ми и това ме накара да се почувствам много щастлив", добави още световният номер две.

"Играта на твърди кортове не е най-добрата подготовка за сезона на клей, но не бях на корта няколко седмици и имам нуждата да изиграя колкото се може повече мачове, за да си върна предишната форма", коментира Ноле.

"Купа Дейвис е много специално събитие, тъй като генерира специална домашна атмосфера, която не може да се види на турнирите от АТП. Чакам с нетърпение да играя пред родна публика. Винаги изпитвам позитивна енергия, което ме кара да показвам най-доброто от играта си", споделя за финал носителят на 12 титли от Големия шлем.

Испания ще гостува на Сърбия в периода 7-9 април, като срещите ще се играят на твърди кортове в Белград. За петкратните шампиони от Испания капитанът Кончита Мартинес е избрала Пабло Кареньо-Буста, Алберт Рамос, Марсел Гранойерс и Марк Лопес.

Освен Джокович в състава на сърбите са още Виктор Троицки, Душан Лайович и Ненад Зимонич.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама