Готови сме да научим Тилърсън да танцува с всички танго

17:37, 04 апр 17 / Свят 25 253 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За изявлението на Тилърсън съобщи миналата седмица издание Politicо. То бе направено по време на неофициалния обед на външните министри на НАТО в рамките на редовната им среща в Брюксел, предаде РИА-Новости, цитирана от БГНЕС. В отговор на реплика на един от колегите, Рекс Тилърсън заяви, че танцуване на танго с Русия е възможно и „вие дори може да спечелите нещо от това, но очевидно е, че няма да можете да танцувате с Лавров, защото на него не му е позволено да танцува“.

Според изданието, така Тилърсън е намекнал, че политиката в Русия се прави от един човек. Думите на новия държавен секретар предизвикали спонтанни ръкопляскания на обяда.

„Моята майка също ми забраняваше да танцувам с момчета“, заяви Лавров, помолен от репортери да коментира изявлението на американския му колега.

Той добави, че е чувал за подобен разговори по време на срещата в Брюксел. „Ако е така, ако Рекс Тилърсън чувства, че още не може с всички да танцува, е, тогава сме готови да му помогнем. Той е опитен човек, убеден съм, че бързо ще се научи“, поясни ръководителят на руската дипломация. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама