КЕВР решава на 7 април за цената на парното

17:23, 04 апр 17 25 271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На закрито заседание на 7 април КЕВР ще приемане на окончателно решение за изменение на цените на топлинната енергия, предаде БГНЕС.

Днес в комисията се проведе открито заседание относно доклад за изменение на цени на електрическата и топлинна енергия вследствие на изменението на цената на природния газ за второто тримесечие на 2017 година.

Вече стана ясно, че от 1 април шоково поскъпва природният газ с цели 30%. Така 1000 куб.м. „синьо гориво“ ще струват 363,26 лв. без ДДС.

Топлофикационните дружества изказаха своите становища в началото на заседанието. И на заседанието на КЕВР омбудсманът Мая Манолова посочи, че е силно притеснена от шоковото повишаване на цената на газа и следващите след него цени. Според нея тези увеличения се правят без аргументи и са необосновани. Освен това, общественият защитник мисли, че решенията се вземат изцяло в интерес на енергийните дружества . „Липсва достатъчно публичност и прозрачност при вземането на тези решения“, каза още тя и уточни, че присъствието на камери в залата не осигурява това. Публичност се осигурява според Манолова с представяне на ясни разчети и смислени отговори защо се случва едно или друго повишение на цените.

Мнение изразиха и граждански организации. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама