Добрев: Правителството ще бъде с ясен мандат от 4 години

16:44, 04 апр 17 / Политика 25 378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Това беше първата официална среща между преговорните екипи. Това, което е ясно до момента е, че правителството ще бъде с ясен мандат от 4 години“, каза Добрев след края на срещата. Това предаде БГНЕС.

„Няма спор по отношение на това кой ще е премиер. Следващата среща ще бъде до края на седмицата. В следващите няколко дни експертите в дете партии ще работят по предизборните програми така, че да съставят една обща управленска програма“, уточни Делян Добрев.

Говорихме за политики в предизборните програми, където имаме до голяма степен покриване на идеите за развитието на страната, каза още той.

Делян Добрев уточни още, че преговорите се водят между ГЕРБ и Обединени патриоти. „Експертите в двете партии ще правят анализи и калкулации за това какво може да се постигне в сферата на пенсиите. Предизборните програми трябва да се превърнат в управленска програма. Това, което сме се разбрали чисто практично да се случи, е на базата на нашата предизборна програма, колегите да дадат техните предложения и да бъде съставена една управленска програма”, поясни Добрев.

Той обясни, че до края на седмицата ще има втора среща между ГЕРБ и Обединени патриоти. Кога ще бъде постигнато окончателно споразумение за правителство предстои да видим, допълни Добрев.

От своя страна лидерът на Атака Волен Сидеров посочи, че преговорите между ГЕРБ и Обединени патриоти са започнали и то конструктивно. „Започнаха с доброжелателно намерение да се получи стабилно правителство, което ако може да изкара мандата си този път до край, за да осигурим стабилността, от която България има нужда, в тази международна обстановка, сложна и вътрешна. Засега сме оптимисти”, коментира Сидеров.

Той уточни за „тези, които описват колко министерства са разделили”, че до този въпрос не са стигнали. „До момента ние уточняваме програмни и опорни точки, по които да се съгласим, всеки със своя компромис, разбира се, защото политиката е изкуство на възможното. Имаме програмни точи, по които вървим и ще продължим да преговаряме. Тази среща е първа работна среща. Ще продължим до края на седмицата да уточняваме още теми по програмните схеми. До момента не са разпределени министерства”, увери лидерът на Атака.

Относно това дали коалицията ще бъде двойна или тройна, Сидеров апелира да се отговаря на тези въпроси във фазата на преговорите. „Има много въпроси, няма как да се отговори на всички, с които може да се замърси атмосферата. До тук имаме разбирателство, имаме яснота по това кой ще бъде премиер. Останалите неща ще ги решим. Няма въпрос, който да не може да бъде решен при добро намерение и отговорно отношение”, заяви Волен Сидеров. Ще направим всичко, което е нужно, за да има стабилно 4-годишно управление, категоричен бе председателят на Атака.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама