Загиналите в Санкт Петербург са 11, а хоспитализираните - 45 души

22:53, 03 апр 17 / Свят 25 282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

 Ранените, които са хоспитализирани, са 45, съобщиха от ТАСС.

Специалисти от министерството на здравеопазването са предприели мерки за оказване освен на медицинска, и на психологическа помощ на пострадалите при взрива, както и на техните семейства.

Губернаторът на Санкт Петербург Георгий Полтавченко подписа постановление за изплащане на материална помощ на семействата на загиналите. Градът ще окаже помощ при организиране на погребенията на жертвите, съобщи градската администрация на сайта си.

Семействата на загиналите ще получат по 1 млн. рубли, а на пострадалите с тежки и средни наранявания ще бъдат изплатени по 500 000 рубли. Хората с леки наранявания ще получат по 250 000 рубли.

Взрив с неустановен произход избухна във вагон на метрото в Петербург днес около 14.40 часа. Разследващите квалифицираха произшествието като терористичен акт, макар да се проверяват и други възможни версии.

Четирима от пострадалите при взрива се намират в изключително тежко състояние, съобщи министърът на здравеопазването на Русия Вероника Скворцова.

Тя обясни, че при тези пациенти, в резултат на шрапнелите от взривното устройство, има множество метални частици и при всички тях се наблюдава баротравма. Баротравмата представлява увреждане, причинено от рязкото увеличаване на налягането на въздуха.

Тежко ранените пациенти са оперирани, а на сутринта ще има още един лекарски консилиум за състоянието им и съответното лечение, обясни Скворцова. Самоличността на две жени от приетите в болница „ Джанелидзе“ пострадали, все още не е установена, каза тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама