Радан Кънев: Заслужихме си да не сме в НС

09:04, 03 апр 17 / Политика 25 293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сами сме виновни, че не сме представени в парламента. Заслужихме да не сме в парламента. Това предаде БГНЕС.

Това каза лидерът на ДСБ Радан Кънев пред Нова телевизия по повод отпадането на трите десни формации в 44-ото Народното събрание. Не малка част от десните гласуват за ГЕРБ. Поне още 300 000 са гласували за ГЕРБ поради нашето политическо безумие. А ГЕРБ не защитава техните интереси. Класическото дясно се яви с три листи. Това е очевадно самоубийство. Получи се разделение по отношение на второто управление на Бойко Борисов. Моят политически план бе РБ да се яви самостоятелно, а "Нова Република" и "Да, България" да се явим заедно на изборите. Доста изненадващо за нас дойде решението за създаване на "Да, България" и нейното самостоятелно участие в изборите", каза още Радан Кънев. 100-процентова отговорност е на "Да, България" да се конкурираме на изборите и тези 300 000 десни да не са представени, подчерта лидерът на ДСБ и добави: След като си извън парламента дълбоко безсмислен е призивът на Христо Иванов Борисов да не бъде премиер.

ДСБ остава най-голямата партия. При нас думите имат тежест. Аз подадох оставка и ДСБ ще избере нов лидер. Ние се провалихме. Необходими са нови лидери, каза още Радан Кънев.

Припомняме, че лидерът на ДСБ Радан Кънев подаде оставка часове след края на парламентарните избори след като стана ясно, че Нова Република печели едва 2,50% от гласовете на избирателите и не влиза в парламента. Кънев още тогава заяви, че няма да напуска българската политика. Резултатите естествено са негативни – не постигнахме целта си да бъдем в 44-ия парламент, каза той като подчерта, че запазването на Нова Република е много важно политически. „Много е важно също така българското дясно да бъде единно”, заяви той. Подаването на оставка той мотивира като знак на извинение към 300 000 български десни избиратели, които са непредставени в следващия парламент.„Моята оставка трябва да бъде разбирана и като жест на Нова Република в името на единството на българската десница”, заяви Радан Кънев и посочи вярата си, че обединението тепърва предстои.

Христо Иванов пък използва телевизионния екран да заяви, че препоръчва на Бойко Борисов да не е премиер при сформиране на една бъдеща коалиция. Именно за това Канев каза тази сутрин - "Безсмислено е това, при положение, че си извън парламента". Въпреки, че е извън парламента Иванов реши да коментира и колко трябва да съществува новият парламент. Пред бТВ той обобщи, че „в този парламент е представено само старото. В него няма никакъв потенциал за промените, които са необходими на обществото ни. Не можем да очакваме Брюксел да се грижи в България да има законност, демокрация и сигурност. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама