Ливърпул надигра и победи Евертън в дербито на Мърсисайд

16:55, 01 апр 17 / Спорт 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Отборът на Ливърпул победи Евертън с 3:1 у дома в дербито на Мърсисайд от 30-ия кръг на Висшата лига. На "Анфийлд" червените бяха по-силният отбор през почти целия двубой и заслужено стигнаха до трите точки. Това съобщи БГНЕС.

Срещата започна отлично за момчетата на Юрген Клоп, като те откриха резултата още в 8-та минута, когато Садио Мане проби през центъра на терена, влезе в наказателното поле и прати топката във вратата с изстрел по земя, на който вратарят на Евертън Хоел Роблес не отговори адекватно. Постепенно "карамелите" намериха играта си и почнаха да създават положения, като успяха да реализират едно от тях в 28-та минута, когато след меле в наказателното поле на Ливърпул дебютантът Матю Пенингтън преодоля Симон Миньоле.

Радостта на Евертън продължи кратко, след като три минути по-късно Фелипе Коутиньо преодоля с лекота двама защитници на съперника и с точен изстрел реализира за 2:1. "Червените" решиха всичко в 60-та минута, когато резервата Дивок Ориги бе оставен непокрит по необясним начин от Ашли Уилямс и със силен изстрел направи 3:1, като отново намесата на Роблес бе неадекватна. До края гостите опитаха да отговорят, но пропуснаха няколко положения и в крайна сметка Ливърпул стигна до успеха.

След тази победа тимът на Юрген Клоп се изкачи до 3-то място в класирането с 59 точки, докато Евертън заема 7-ма позиция с актив от 50 точки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама