Меркел: Бежанците трябва да се населят в селските райони

15:48, 01 апр 17 / Свят 25 232 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че бежанците, които искат да останат в Германия, трябва да приемат да живеят в рядко населените селски райони, за да се запази германската култура в големите градове. Това съобщи БГНЕС.

„Очакваме тези, които идват тук, да спазват законите и да покажат по-голям интерес към нашия начин на живот“, заяви Меркел, цитирана от местните медии.

Тя подчерта, че повечето от новодошлите бежанци искат да живеят в градовете, където често е трудно да намерят квартира и да си осигурят добри условия.

„Съветът ми е те да останат в селските райони, които на пръв поглед може би не са толкова привлекателни, но там ще могат да се грижат за себе си и да се интегрират по-лесно“, посочи канцлерът.

Според нея бежанците ще трябва да приемат основните ценности на Германия като толерантността, откритостта, религиозната свобода и правото на изразяване.

От 2015 г. в западноевропейската страна са пристигнали над 1 млн. бежанци и мигранти, което създаде повишен политически и социален натиск за тяхното приемане в германското общество.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама