Инспектори към ИАРА иззеха 2,3 км мрежи за седмица

14:23, 01 апр 17 25 239 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Инспектори към Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури иззеха 2 300 метра бракониерски мрежи в страната, предаде БГНЕС.

При проверка на язовир Огоста в района на село Калиманица инспектори на ИАРА съвместно с любители риболовци заловиха общо 800 метра бракониерски мрежи. Всичката уловена в тях риба (сребриста каракуда, платика, сом, шаран и бяла риба) е освободена с помощта на доброволците и е върната във водоема.

При контролна проверка на язовир Дреновец са извадени 400 м хрилни мрежи. Уловът от около 100 кг шаран и 40 кг каракуда е върнат във водоема. При нощна проверка на язовир Тича на 28 срещу 29 март 2017 г. инспектори към ИАРА - Шумен иззеха 4 хрилни мрежи с обща дължина 400 м. При проверка в Черно море в района на Дуранкулак и Крапец са иззети 500 метра немаркирани хрилни мрежи за улов на калкан.

На 28 март вечерта, при извършвано наблюдение на старото корито на река Искър в землището на с. Староселци, област Плевен, е установен нерегламентиран електроулов на риба. Съвместно с представители на Районно Управление на МВР - гр.Долни Дъбник, служителите от отдел "РК-Централен Дунав" - област Плевен спират автомобила на нарушителя и му съставят Акт за установяване на административно нарушение. От превозното средство са иззети гумена лодка с две гребла, техническо устройство за улов с електрически ток, акумулаторна батерия и модифицирано кепче, както и близо 40 кг риба, която е върната в реката.

При нощна проверка на 29 срещу 30 март, инспектори от мобилната група на ИАРА извършиха нощна проверка на язовир Копринка и извадиха 150 м хрилни мрежи. Уловената в тях 16 кг сребриста каракуда и платика е върната във водата. На следващия ден, при нощна проверка по вода на язовир Александър Стамболийски са иззети 50 м хрилни мрежи.

На 29 март, със съдействието на служители от РУ на МВР Петрич, инспектори на ИАРА Благоевград констатираха нерегламентирана търговия на риба на кооперативния пазар в град Петрич. Рибата е била без придружаващи документи. На двамата нарушители е съставен Акт и са предадени на Прокуратурата, като им е съставен и Акт за дребно хулиганство поради препятстване на проверката. Същия ден на друга импровизирана сергия е иззета от неизвестен извършител 3,2 кг риба с неизвестен произход. При проверка на пазара в град Петрич на 22 март също е установена риба без документи за произход – 9,4 кг бял амур и шаран. Стоката е иззета с Констативен протокол.Нарушителят, който се опитал да се укрие, е добре познат на инспекторите от предишни нарушения и е образувана административно наказателна процедура за съставяне на акт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама