Путин заяви, че е готов да се срещне с Тръмп във Финландия

15:16, 30 мар 17 / Свят 25 371 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Руският президент Владимир Путин заяви, че е готов да се срещне с американския си колега Доналд Тръмп в рамките на Арктическата енергийна среща във Финландия. Това информира АПФ, цитира БГНЕС.

„По мое мнение Финландия е много подходяща страна, а Хелзинки е много подходяща площадка за организиране на подобно мероприятие“, заяви руският държавник в отговор на въпрос по време на международния арктически форум в Архангелск. Той също така допълни, че подобни срещи трябва да бъдат много добре подготвени и от двете страни.

„Ако това се случи, то ние ще се радваме да вземем участие и аз ще се радвам да взема участие в такова мероприятие. Ако не, то тогава в рамките на подобната среща на двайсетицата (Г-20 в Германия през юли) смятам, че ще се състои такава среща“, посочи той.

В своето изказване Путин посочи също, че Русия има намерение да възстанови партньорските си отношения със САЩ и каквато и да е било информация за обратното е лъжа и провокация. „Ние възприемаме и се отнасяме към САЩ като към велика държава, с която искаме да установим много добри партньорски отношения“, каза руският лидер. „Всичко останало са лъжи и приказки по отношение на Русия, както и провокации“, допълни той.

По отношение на Вашингтон президентът заяви още, че Москва неведнъж е предлагала да се установи сътрудничество в областта на киберсигурността, но не е получавала положителен отговор от САЩ. „Ние слушаме тези безкрайни и безпочвени обвинения за намеса, говорим за киберсигурност. На вас известно ли вие, че ние отдавна предложихме на американската страна да разработим и подпишем съвместно споразумение, съвместен документ, междуправителствено споразумение за осигуряване на киберсигурност? Ние предложихме да бъде направено това, но американската страна отказа“, каза президентът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама